Novoroční Novomlýnská: Oslavte Nový rok na Novomlýnské vodárenské věži, zapomenutého pokladu Nového Města

Praha, 19. prosince 2023 - Prague City Tourism na Nový rok výjimečně otevře Novomlýnskou vodárenskou věž veřejnosti. 1. ledna zpřístupní věž Pražanům za doprovodu zábavného programu, který cílí zejména na rodiny s dětmi. Součástí bude vědomostní kvíz, originální ceny i výklad od průvodce. Společnost zve na věž za symbolickou novoroční cenu 10 Kč za dospělého a dítě zcela zdarma. Na ostatní pražské věže se držitelé karty či aplikace Lítačka podívají s 50% slevou. Novoroční program je poděkováním Pražanům za přízeň v uplynulém roce.

Na Nový rok bude od jedenácti hodin až do pěti do večera výjimečně otevřena Novomlýnská vodárenská věž. Děti i dospělí se tak ponoří do historie Novomlýnské vodárenské věže, ve které je v současné době umístěna expozice o pražských hasičích a požárech. Kromě doprovodného výkladu průvodce bude pro děti připraven zábavný program a originální ceny.

“Dlouhodobě se snažíme prohlubovat vztah Pražanů k historickým objektům v metropoli. Otevřením Novomlýnské vodárenské věže a uspořádáním programu pro ně i jejich děti bychom jim vlastně chtěli poděkovat za přízeň,” říká předseda představenstva Prague City Tourism František Cipro a dodává: “Může to být kvalitně strávený čas s rodinou. Děti navíc získají originální dárky.” Děti, kteří se zúčastní vědomostního kvízu na samém vrcholku věže získají jednak odznak Zažij Prahu, který odkazuje na projekt lákající Pražany na zážitkové vycházky Prahou a také originální dárek od českého tvůrce.

“Vážíme si zájmu Pražanů a jejich dětí o metropoli. Sami se snažíme tento zájem prohlubovat a posilovat jejich vztah k městu, ve kterém žijí. Doufáme, že si děti program užijí a naši skvělí průvodci odpoví na všechny jejich zvídavé dotazy,” říká Pavla Bartásková, ředitelka Pragensia viva, která má doprovodný program na starosti. 

Novomlýnská vodárenská věž je jedním z objektů ve správě Prague City Tourism. Historicky věž sloužila jako hlavní zásobárna vody dolního Nového Města pražského. Věž prošla celkovou rekonstrukcí a v současné době je zde umístěna expozice o pražských hasičích a požárech.

Děti se první den v roce 2024 do věže podívají zcela zdarma, jejich doprovod zaplatí symbolickou částku 10 Kč. Držitelé karty či aplikace Lítačka navíc na ostatních pražských věžích tento den získají 50% slevu na vstup. Jedná se o: Prašnou bránu, věž Staroměstské radnice, mostecké věže, Petřínskou rozhlednu, Zrcadlové bludiště na Petříně, Svatomikulášskou městskou zvonici. Více informací o akci zájemci naleznou na stránkách prague.eu.