Poslední pátek v lednu proběhne 4. ročník akce Noc hotelů

(Praha 27. 1. 2020) V pátek 31. 1. 2020 v Praze, Brně, Olomouci, Karlových Varech, Ostravě a dalších regionech přivítají hoteliéři na jednu noc ve svých hotelech místní obyvatele. Ti si tak budou moci užít své město z pohledu návštěvníků, nahlédnout do zákulisí hotelového provozu a dozvědět se víc o jejich podnikání a ekonomickém přínosu pro regiony. Do letošní Noci hotelů se zapojilo 155 hotelů, které nabídly přes 2 040 pokojů.

Účastníci se kromě noci v hotelu se snídaní mohou těšit na bohatý doprovodný program. V hotelích jsou připraveny speciální prohlídky, v jejichž rámci budou návštěvníci moci nahlédnout například i do provozního zázemí. V Praze mohou zájemci využít slevu na vstupné na Pražský hrad, do Muzea hl. m. Prahy, Národní galerie, Muzea Lobkowiczkého paláce, nebo na Staroměstskou radnici, která přichystala speciální prohlídku i běžně nepřístupných prostor a hudební představení v radniční kapli.

„Asociace hotelů a restaurací pořádá se svými partnery Noc hotelů každým rokem v lednu. Smyslem akce je informovat místní obyvatele o tom, co pro ně cestovní ruch přináší ve smyslu pracovních příležitostí a zvyšování standardů života v místě bydliště. Zároveň chceme poodkrýt pokličku hotelového provozu, který je velmi zajímavý a běžný host jej ani mnohdy nemá šanci detailněji poznat. Hotely se chovají nejen odpovědně k životnímu prostředí, ale také pomáhají potřebným. V neposlední řadě přináší prosperitu pro mnohé lokální dodavatele a celková logistika provozu, je pro veřejnost možná také velmi zajímavá a mnohdy netušená,“ uvedl Václav Stárek, prezident AHR ČR, která reprezentuje v současné době více jak polovin hotelové kapacity v ČR.

„Počet hostů, kteří každoročně přicestují do Prahy se blíží 8 milionům. Stále častěji se tak o cestovním ruchu v metropoli mluví v souvislosti s tzv. overtourismem a jeho dalšími negativními projevy. Jsem proto velmi rád, že můžeme prostřednictvím Noci hotelů Pražanům poděkovat za toleranci, kterou vůči návštěvníkům a cestovnímu ruchu prokazují a zároveň je informovat o jeho přínosech,“ říká Petr Slepička pověřený řízením Prague City Tourism.

Rezervace byly spuštěny 2. 12. 2019 a stejně jako v předchozích letech jsme zaznamenali obrovský zájem v celé republice. Většina hotelů byla vyprodána během několika hodin, i proto byly po celou dobu přidávány další pokoje navíc. Cena pokoje pro dvě osoby včetně snídaně zůstala rozdělena do třech cenových hladin: 777,- Kč, 999,- Kč, 1 111,- Kč.

Noc hotelů pořádá Asociace hotelů a restaurací České republiky ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy, Prague City Tourism a dalšími partnery.

 

Noc hotelů 2020 v číslech

Praha - 83 hotelů – 1187 pokojů

Brno - 9 hotelů – 164 pokojů

Olomouc - 4 hotelů – 47 pokojů.

Karlovy Vary - 7 hotelů – 56 pokojů.

Ostrava - 5 hotelů – 90 pokojů.

V sekci Ostatní se zapojila například města Kutná Hora, Český Krumlov, Dobříš, Plzeň, Litomyšl, nebo České Budějovice. Do akce se zde zapojilo letos rekordních 47 hotelů, které nabídly 496 pokojů.

 

Kontakt: Ing. Václav Stárek, prezident AHR ČR starek@ahrcr.cz , +420 602 765 632