Pražská univerzita pro každého

Chcete-li poznávat pražská zákoutí zábavnou formou, ale zároveň systematicky, uceleně, z podání nejlepších znalců Prahy a v okruhu stejně založených lidí, pak je Pražská univerzita to pravé pro Vás.

Pražská univerzita pro každého je typ kurzu celoživotního vzdělávání, který je určen pro všechny milovníky Prahy, nadšence do historie, umění a kultury.

Univerzita nabízí v každém semestru na výběr z několika tematických cyklů, věnujících se populárně naučnou formou pražské architektuře, umění, historii a kultuře. Každý cyklus se skládá z deseti akcí za semestr, tedy dvou akcí do měsíce - jedna přednáška a jedna vycházka, alternativně dvě přednášky. Každá akce trvá přibližně dvě hodiny. Přednášky se konají ve všední den a na výběr je z dopoledních, odpoledních i večerních časů. Každý si může vybrat, zda přednášku bude sledovat online skrze MS Teams, nebo prezenčně v našich moderně vybavených učebnách. Vycházky do terénu Prahy či do zajímavých interiérů pražských památek, muzeí a galerií se konají zpravidla o víkendu.

Spolupracujeme s mnoha lektory specialisty ve svém oboru - často se jedná o zaměstnance odborných institucí, jako akademie věd, muzea hlavního města Prahy, či národní galerie a přináší tak odbornější pohled na dané téma, než je ten, který zprostředkuje průvodce.

Aktuální program Pražské univerzity pro každého naleznete na webových stránkách Pragensia viva.