Praha je připravena na novou turistickou sezonu

Praha je stejně jako v minulých letech naprosto bezpečnou a klidnou destinací a těší se na novou turistickou sezonu. V současné chvíli si návštěvníci mohou vychutnat velikonoční atmosféru spojenou s velikonočními trhy.

Rádi bychom informovali všechny, kteří se do Prahy chystají, že je situace v metropoli klidná, vedení Prahy situaci týkající se příchozích lidí z Ukrajiny dobře zvládá a má ji pod kontrolou. Nejen Praha, ale i celá Česká republika systémově pomáhá a nadále chce pomáhat lidem prchajícím před válkou. 

Uprchlíci, mezi nimiž převažují zejména ženy a děti, znají místní pravidla a velice rychle se přizpůsobují místní kultuře. Zdaleka ne všichni uprchlíci se koncentrují v hlavním městě – pro někoho je Praha pouze tranzitním bodem a míří do úplně jiné země či regionu.

Naše společnost se nyní připravuje na novou turistickou sezonu. Těšíme se na každého návštěvníka a věříme, že konečně po dvou krizových letech turistickou sezonu zahájíme naplno. Díky pandemickým letům jsme získali potřebný čas a prostor pro inovace a rozšíření našich služeb. 

Turisté, kteří Prahu navštíví, se mohou například těšit na novou nabídku zážitkových průvodcovských tras. Ke konci března opět vyjela turistická tramvajová linka č. 42, díky které si návštěvník Prahu prohlédne z jiné perspektivy a bude mít možnost svézt se některým z historických vozů. Metropole se také pyšní zcela novou sadou vkusných suvenýrů, na kterých spolupracuje pouze s lokálními tvůrci.