V neděli si návštěvníci mohou prohlédnout na Staroměstské radnici běžně nepřístupné prostory

Společnost Prague City Tourism letos opět pořádá tradiční akci Radnice dokořán, která proběhne v neděli 19. září. Událost se koná při příležitost 683. výročí založení Staroměstské radnice. Návštěvníci budou mít mimořádnou příležitost objevit jindy nepřístupná zákoutí historických prostorů.

Organizátoři akce Radnice dokořán si i letos pro návštěvníky připravili bohatý program. Zájemci mohou navštívit běžně nepřístupné historické interiéry radnice, jako jsou například svatební síně nebo středověké podzemí. Novinkou letošního roku je přístup do dobově vybavené katovny, která je zřízena speciálně pro tento den ve starobylém radničním sklepení.

„Staroměstská radnice láká především na orloj nebo krásně výhledy z věže, ukrývá ale také historická svědectví několika staletí. Díky akci Radnice dokořán budou mít návštěvníci jedinečnou možnost je prozkoumat,“  říká Hana Třeštíková, radní pro oblast kultury a cestovního ruchu.

Výjimečnou prohlídku s rozšířeným výkladem již zmiňovaných sklepení nebo katovny završí ukázka svatebního obřadu a zábavný kvíz. Na vítěze vědomostní soutěže čekají zajímavé ceny a poukaz na exkurzi do jinak nepřístupného mechanismu orloje.

Jsme rádi, že po roce si znovu Staroměstská radnice připomene své výročí vzniku touto již tradiční akcí. Mimo neobvyklou návštěvu se hosté mohou těšit i na hudební doprovod, fotokoutek či divadelní vystoupení,”  popisuje František Cipro, předseda představenstva Prague City Tourism.

Starosta městské části Praha 1 Petr Hejma dodává: „Staroměstská radnice patří k architektonickým skvostům naší městské části, a proto máme velkou radost ze zájmu o její návštěvu. V rámci prohlídky jsme jako speciální dárek pro návštěvníky připravili ukázku svatebního obřadu. Těšíme se na vás.“

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na e-shopu Prague City Tourism. Program bude rozdělen do časových slotů vždy pro maximálně 35 osob. Celkem tak radnice nabídne během nedělního dne osm prohlídek s trváním okolo 150 minut. Akce proběhne v souladu s hygienickými a proticovidovými opatřeními. Veškeré podrobné informace jsou k dispozici na stránkách prague.eu.

Akce se koná za podpory radní pro kulturu a cestovní ruch Hany Třeštíkové a ve spolupráci s MČ Prahy 1.